WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
Početna

Crna Gora

07
Sep
2024

Utvrđen redosljed lista na izborima u Podgorici, evo ko je dobio koji broj

Politički subjekti koji će učestvovati na predstojećim vanrednim lokalnim izborima u Podgorici na glasačkom listiću će biti poređani prema sljedećem rasporedu:
Detalnije
06
Sep
2024

Mugoša o današnjoj "nevjerovatnoj" raspravi u Parlamentu: Pucamo u skoro jedinu nogu koju imamo

Danas sam prisustvovao nevjerovatnoj raspravi u Parlamentu gdje poslanici vlasti pohvaljuju povećanje poreskih stopa (PDV-a) na knjige, smještaj u hotelima, ulaznice za bioskop, pozorište, sportske utakmice, oporezivanje malih internet kupovina, uvodjenje akciza na “mirna” vina i sl, napisao je na mreži X poslanik SD-a Boris Mugoša.
Detalnije
06
Sep
2024

Potvrđeno 13 lista na izborima u Podgorici, žrijebanje sjutra

Predsjednik Opštinske izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović saopštio je da je za učešće na izborima u Podgorici, koji će se održati 29. septembra, učestvovati 13 lista. Sjutra će se žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi na izborima za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grad.
Detalnije
05
Sep
2024

Reis Fejzić: Ovo je fašizam

Na tekst objavljen, a večeras uklonjen, na portalu Borba, pod naslovom " Koncert za Nermina - Islamizacija Podgorice", reagovao je Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.
Detalnije
05
Sep
2024

Čović: Prijavljujem nelegalnog direktora Raonića za povredu radnih obaveza

Srđan Čović, jedan od kandidata na konkursu za generalnog direktora RTCG, podnio je prijavu protiv nelegalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića.
Detalnije
04
Sep
2024

Milatović: Ima li ikoga ko misli da izbor Raonića za direktora RTCG nije namješten - ne niko!

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović komentarisao je izbor generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore Borisa Raonića.
Detalnije
04
Sep
2024

Kandidati za ombudsmana RTCG Savjetu Javnog servisa: Ćeraćemo se još

Nakon poništenog i trećeg konkursa za izbor ombudsmana RTCG, saopštenjem se obratilo troje kandidata za tu funkciju: Danijela Popović rediteljka i doskorašnja ombudsmanka i novinari Žarko Božović i Vesna Pejović.
Detalnije
03
Sep
2024

Pogledajte ko je sve na listi koju predvodi dr Nermin Abdić

Demokratska partija socijalista predala je listu “I riječju i djelom! – dr Nermin Abdić” za predstojeće lokalne izbore u Podgorici. Po prvi put na jednoj listi zastupljenost žena je 50 procenata. Praktično svaka druga osoba na odborničkoj listi je žena. To doprinosi izjednačavanju polova u političkim strukturama ali predstavlja i garanciju da će odluke koje vlast predvođena našom partijom bude formirala u Podgorici, uzimati u obzir sve sfere društvenog interesa a posebno pitanja vezana za djecu, obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i porodičnu problematiku, saopšteno
Detalnije
03
Sep
2024

VCG od juče bez komandanta

S obzirom na to da je, jučerašnjom odlukom ministra Krapovića o penzionisanju generala Lazarevića, Vojska Crne Gore ostala bez komandanta, na šefu države je da sazove novu hitnu sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost na kojoj bi bio imenovan novi načelnik Generalštaba
Detalnije
02
Sep
2024

Zirojević: Obezglavljuju institucije Crne Gore kako bi mogli da sprovode sve što im padne na pamet

Suština njihovog djelovanja je jasna - obezglaviti institucije Crne Gore kako bi mogli da sprovode sve što im padne na pamet, napisao je poslanik SD-a Nikola Ziroejvić na mreži X, komentarišući to što je ministar odbrane Dragan Krapović donio akt o penzionisanju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, Zorana Lazarevića.
Detalnije
02
Sep
2024

Vučinić o dvojnom državljanstvu: Cilj je brisanje Crne Gore kao suverene države; Kalezić: Ovo je smrtna presuda

Održana je tribina pod nazivom: Dvojno državljanstvo - ukidanje suverenog odlučivanja" o orgnaizaciji Crnogorskog PEN centra i i udruženja "Slobodno društvo". Učesnici su saglasni da bi uvođenje dvojnog državljanstva bilo pogubno za opstanak crnoogrske države.
Detalnije
01
Sep
2024

Vulić: Međunarodne institucije moraju da znaju šta se dešava sa najvećom medijskom kućom u Crnoj Gori

Osam kandidata koji su učestvovali u izboru za generalnog direktora Radio televizije Crne Gore (RTCG) planiraju da pokrenu tužbe protiv nezakonitog izbora Borisa Raonića na mjesto generalnog direktora javnog servisa, jer je, kako je rekao gostujući u centralnoj informativnoj emisiji 24 Sata na Televiziji E jedan od kandidata Sabrija Vulić, mnogo razloga i elemenata koji ukazuju na kršenje zakona.
Detalnije
01
Sep
2024

Potvrđena lista Evropskog saveza; Mugoša: Uspjećemo, Podgorica će biti grad za primjer

Izborna komisija Glavnog grada povrdila je danas listu „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer”.
Detalnije
01
Sep
2024

IMCG: Savjet RTCG u službi politike otrgnut od javnosti

Način reizbora generalnog direktora RTV Crna Gora Borisa Raonića u potpunosti je ogolio prirodu aktulenog Savjeta te medijske kuće i potvrdio sumnje da je ovakav ishod rezultat političkih pogodbi, a ne istinske volje da najvažnija medijska kuća u državi doprinese izgradnji povjerenja u instiutucije sistema i vladavinu prava, poručili su iz Instituta za medije Crne Gore.
Detalnije
01
Sep
2024

Kandidati za generalnog direktora RTCG: Naimenovanje Raonića je namješteno, iskoristićemo pravne mehanizme da dokažemo tvrdnje

Jučerašnji izbor Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG samo je potvrda da je on bio već ranije projektovani direktor zbog kojeg se nedavno mijenjao Zakon i umanjivali kriterijumi kako bi uopšte mogao aplicirati na konkurs, navodi se u zajedničkom saopštenju osam od devet kandidata za generalnog direktora RTCG-a.
Detalnije
01
Sep
2024

"Mi smo spremni" - poruka Cetinjana onima koji razmišljaju da postave kapelu-limenku na Lovćen

Na Kružnom toku, na ulazu u Cetinje, večeras je postavljen transparent:
Detalnije
31
Aug
2024

Đukanović na Globsec Forumu: Emancipacija u EU znatno duži proces nego sam proces pregovaranja

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, učestvuje na 19. GLOBSEC forumu koji se održava u Pragu.
Detalnije
31
Aug
2024

Raonić opet nezakonito izabran za direktora RTCG, ostali kandidati odbili da dođu na intervju

Savjet Radio televizije Crne Gore danas je opet izabrao Borisa Raonića za direktora te institucije.
Detalnije
31
Aug
2024

Medija centar DPS: Tužilaštvo nastavlja da žmuri na nezakoniti rad Savjeta RTCG koji je produžena ruka PES-a i bivšeg DF-a

U ovoj državi se već četiri godine svaka procedura izbora svodi na vještinu manipulacije i pokušaj zaobilaženja zakona, u kojoj je najvažnije da neko nekog prevari i ostvari politički uticaj tamo gdje ne bi smio da bude prisutan, saopšteno je iz Medija centra Demokratske partije socijalista Crne Gore.
Detalnije
31
Aug
2024

Zirojević: Savjet RTCG-a poprima obrise OKG-a

"Drljević je, u stvari, objasnio suštinu ovog suludog procesa - većinu članova Savjeta uopšte ne zanima šta bi ostali kandidati mogli da kažu tokom intervjua, jer oni vide i čuju samo jednog, Borisa Raonića", saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.
Detalnije
31
Aug
2024

U odsustvu osmoro kandidata: Savjet RTCG intervjuisao Raonića

Savjet Radio televizije Crne Gore odlučio je da danas obavi intervju sa jednim od devet kandidata za direktora Javnog servisa Borisa Raonića. Nakon toga će i glasati.
Detalnije
31
Aug
2024

Ispred RTCG stigla i policija

Ispred zgrade Radio televizije Crne Gore maločas je došla policija.
Detalnije
31
Aug
2024

Osmoro kandidata za generalnog direktora RTCG-a neće na intervjue dok se ne potvrdi ispravnost prijava

Osmoro od devetoro kandidata za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore saopštilo je da neće prisustvovati intervjuima pred Savjetom RTCG-a, predviđenim za danas, tražeći odgađanje dok se ne potvrdi ispravnost pristiglih prijava svih kandidata.
Detalnije
30
Aug
2024

Kandidati za generalnog direktora RTCG pisali Inspekciji rada zbog Raonića: Nemojte ponavljati greške

Kandidati za generalnog direktora RTCG Časlav Vujotić, Andrijana Kadija, Slaven Knezović, Sabrija Vulić, Žarko Božović, Snežana Burzan Vuksanović, Srđan Čović pisali su Upravi za inspekcijske poslove - Inspekciji rada i apelovali da se, kako navode, shodno nespornim zakonskim ovlašćenjima, blagovremeno uključe u proces izbora generalnog direktora RTCG.
Detalnije
German Daily News - All Rights Reserved ©