WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
Početna

Crna Gora

21
Oct
2024

Vuksanović sa Plenkovićem razgovarao o važnim pitanjima za Hrvate u Crnoj Gori i o procesu integracija Crne Gore u EU

Na poziv predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i premijera Andreja Plenkovića danas je predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović učestvovao na XXI. Opštem Saboru HDZ - a.
Detalnije
21
Oct
2024

Čović: Koliko nas košta bezakonje Raonića i Savjeta RTCG

Fotelju stečenu nezdravom ambicijom, besprizornim ponašanjem i kršenjem zakona, Boris Raonić efikasno brani od dejstva pravde, poručuje kandidat na konkursu za izbor generalnog direktora Javnog servisa Srđan Čović.
Detalnije
20
Oct
2024

MVP: Propust u prezentaciji Crne Gore na sajmu u Kini ispravljen

Iz Ministarstva vanjskih poslova oglasili su se povodom fotografija crnogorskih gradova na štandu Srbije na sajmu u Kini, u saopoštenju navode da je napravljeni propust ispravljen.
Detalnije
20
Oct
2024

Nenezić: Šaranović poziva MONSTAT na kršenje zakona, MUP da eliminiše birače iz susjedstva

Poslanik Socijaldemokrata i funkcioner Evropskog saveza Branislav Nenezić saopštio je da izjava ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića u kojoj, na osnovu rezultata popisa, najavljuje reviziju biračkog spiska, nema nikakvog dodira sa realnošću.
Detalnije
19
Oct
2024

Bar: Otac ranjenog gimnazijalca sa protesta: Da se nikome ne dogodi, ni roditeljima počinioca

U Baru je u prisustvu oko 1500 građana počeo protest pod sloganom „Grad uz Darisa“. Građani Bara su na protestu koji je počeo u 13 časova izrazili ogorčenje odlukom Višeg suda u Podgorici da se osumnjičeni za ubistvo u pokušaju maloljetnik A.K. za ovo krivično djelo brani da slobode.
Detalnije
19
Oct
2024

Komisija za žalbe poništila Krapovićevo rješenje o prestanku aktivne službe generala Lazarevića

Komisija za žalbe Vlade Crne Gore poništila je rješenje ministra odbrane Dragana Krapovića, doneseno 3. septembra, kojim je prekinuo aktivnu službu u Vojsci CG generala Zorana Lazarevića zaključno sa narednim danom – 4. septembrom 2024.
Detalnije
19
Oct
2024

Kabinet Jakova Milatovića: 10 zabrinjavajućih trendova u postupanju Vlade i parlementarne većine

Kabinet Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića pripremio je analizu koja se, kako se navodi, tiče deset zabrinjavajućih trendova koji dovode u pitanje dosadašnji demokratski napredak u zemlji postignut nakon promjene vlasti 2020. godine.
Detalnije
18
Oct
2024

Diplomatski predstavnik Crne Gore u Briselu umjesto na prijemu u organizaciji CG, prisustvovao događaju ambasade Srbije

U Briselu je povodom Dana Vojske Crne Gore održan prijem u organizaciji Stalne misije Crne Gore pri NATO, Misije CG pri EU i Ambasade Crne Gore u Belgiji. Domaćin je bio ministar odbrane Dragan Krapović a prisutni su bili predstavnici diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, kao i predstavnici crnogorske dijaspore u Belgiji i Luksemburgu. Skupu, međutim, nije prisustvovao diplomatski predstavnik Crne Gore u Briselu Andrej Bracanović, koji je, u tom momentu bio na prijemu u ambasadi Srbije.
Detalnije
18
Oct
2024

Viši sud: Raonić nezakonito reizabran za generalnog direktora RTCG

Viši sud u Podgorici potvrdio je odluku Osnovnog suda prema kojoj je Boris Raonić nezakonito reizabran za generalnog direktora Javnog servisa, saznaje portal ETV. Time je potvrđeno da Savjet RTCG nije sproveo prethodnu pravosnažnu presudu o nezakonitom izboru Raonića iz 2021.
Detalnije
18
Oct
2024

Reprezentativni sindikat RTCG: Drobnjak direktno podržala apsolutno bezakonje

Nakon sastanka komisije formirane da preispita reprezentativnost naše sindikalne organizacije, napokon smo dobili na uvid zahtjev u kojem se navode razlozi za pokretanje ovog postupka predsjednice Sindikata zaposlenih RTCG, Jadranke Drobnjak, saopšteno je iz Reprezentativne sindikalne organizacije RTCG.
Detalnije
17
Oct
2024

Bogdanović – Picula: Ideje poput dvojnog državljanstva mogu imati ozbiljne posljedice po suverenitet i EU integracije, dosta sa potezima koji ugrožavaju dobrosusjedske odnose

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista Aleksandar Bogdanović sastao se sa poslanikom Evropskog parlamenta Toninom Piculom u Briselu, piše u saopštenju te partije.
Detalnije
17
Oct
2024

CNN: Lobisti Vlade Crne Gore, misteriozne firme koje proizvode satove i tenisice "Tramp" na istoj su adresi

Američki CNN, istražujući priču o misterioznoj kompaniji koja u kampanji prodaje satove "Donald Tramp", naišla je na lokaciju koju, uz mnoge druge, koristi i - lobistička firma koja predstavlja Vladu Crne Gore.
Detalnije
16
Oct
2024

Eraković: Ovo su samo pucnji u prazno!

Opozicija je spremna, da zajedno sa građanima države Crne Gore, odbrani Ustav i zakone, a to podrazumijeva svim sredstvima, ako bude potrebno, da se odbrani država, kazao je u centralnoj informativnoj emisiji 24 Sata, na Televiziji E, potpredsjednik Demokratske partije socijalista i poslanik u Skupštini Crne Gore, dr. Jevto Eraković.
Detalnije
16
Oct
2024

Kad se uzmu u obzir samo naši državljani: Crnogoraca 44,6 odsto, Srba 33,1, Bošnjaka 9,8, Albanaca 5...

Prema konačnim podacima Popisa u Crnoj Gori živi ukupno 623.633 stanovnika, od koji su crnogorski državljani 565.804.
Detalnije
16
Oct
2024

Šaranović počinje izmjene i dopune Zakona o crnogorskom državljanstvu

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je juče Javni poziv za predlaganje predstavnika NVO u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu, čime je ozvaničena namjera vladajuće većine koju odavno najavljuju predstavnici koalicije „Za budućnost Crne Gore“, bivšeg Demokratskog fronta, piše M portal.
Detalnije
15
Oct
2024

Muratović: Sramno je da se privode građani, dok vlastodršci odgovorni za skandal sa Q-groznicom mirno spavaju

"I danas ružne i tužne slike iz Nikšića. Privode se oni koji su opravdano zabrinuti za zdravlje svih građana iz MZ Bogetići, oni koji brane svoja imanja, svoju đedovinu, đe neodgovorna lokalna i državna vlast zakopavaju eutanazirane krave zaražene Q-groznicom", navodi predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić, Boris Muratović.
Detalnije
15
Oct
2024

Zirojević: Građanska Crna Gora odbranila sebe, demografski rezultati zabrinjavaju

Danas objavljeni rezultati popisa stanovništva pokazali su, prije svega, da je građanska Crna Gora odbranila samu sebe i da nikakav pritisak, nikakve kampanje, nikakvi uticaji sa strane ne mogu obrisati ono što je suštinska karakteristika crnogorskog društva - njegovanje raznolikosti, kaže se u objavi koju potpisuje poslanik SD-a i funkcioner Evropskog saveza Nikola Zirojević.
Detalnije
15
Oct
2024

Uprkos svemu Crnogorci većina - 41,12%, Srba 32,93

Uprava za statistiku, na konferenciji za novinare, predstavila je rezultate popisa stanovništva, koji je u našoj zemlji sproveden prije deset mjeseci. Posrijedi je drugi popis od obnonve nezavisnosti. Konferenciji Monstata prisustvovali su i premijer Milojko Spajić i ministar finansija Novica Vuković.
Detalnije
14
Oct
2024

Đeljošaj: DF je ulaskom u Vladu priznao Kosovo

Demokratski front je ulaskom u Vladu priznao Kosovo, poručuje predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.
Detalnije
14
Oct
2024

Dušan Raičević podnio ostavku na poslaničku funkciju

Predsjednik Opštine Bar i poslanik DPS-a Dušan Raičević danas je podnio ostavku na poslaničku funkciju zbog nespojivosti funkcija, a na osnovu mišljenja Agencije za sprječavanje korupcije ASK.
Detalnije
14
Oct
2024

Reprezentativni sindikat RTCG: Jadranka Drobnjak - sindikalni vođa protiv drugog sindikata

Sve se brzo desilo. Reprezentativni sindikat RTCG dobio je novo rukovodstvo. A ono odlučilo da se konačno ozbiljno pozabavi pravima radnika u kući i brojnim nezakonitostima u Javnom servisu, saopšteno je iz Reprezentativnog sindikata RTCG.
Detalnije
13
Oct
2024

Vuković: Postoji mogućnost da vladajuća većina pokrene postupak za razrješenje Predsjednika Crne Gore

Potpredsjednik i poslanik DPS-a Ivan Vuković izrazio je sumnju da vladajuća većina možda namjerava da pokrene postupak za razrješenje Predsjednika države i upozorio da bi po tom scenariju njegovu funkciju preuzeo predsjednik Skupštine, te naglasio da sve to treba posmatrati kroz prizmu aktuelnih dešavanja u Vojsci Crne Gore i Ministranstvu odbrane i kompletnog lanca komandne odgovornosti.
Detalnije
13
Oct
2024

Forum za zaštitu ljudskih prava Milivoja Katnića: Apsurdno obrazloženje pravosudne hunte

Totalitarni i polufašistički režimi, metodama kombinovane represije i propagande, relativizuju istinu i laž s namjerom da većinu građana pacifikuju i dezorijentišu, pa više nijesu u stanju da razlikuju laž od istine, da toliko mentalno i moralno otupe, da postanu ravnodušni, pasivni u odnosu na svaku nepravdu, kršenje ljudskih prava i kolektivnu diskriminaciju pojedinih nacionalnih ili vjerskih zajednica, saopšteno je iz Foruma za zaštitu ljudskih prava Milivoja Katnića.
Detalnije
12
Oct
2024

Marković: Zar ne možemo organizovati civilizovan protest i iskazati nezadovoljstvo sa ovim što SPC radi

Potpredsjednica Liberalne partije i odbornica u SO Nikšić Jelena Marković reagovala je na današnji skandal na Cetinju .
Detalnije
German Daily News - All Rights Reserved ©