WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
01-Sep-2024
Početna Crna Gora

IMCG: Savjet RTCG u službi politike otrgnut od javnosti

AUTOR:M.J.
Način reizbora generalnog direktora RTV Crna Gora Borisa Raonića u potpunosti je ogolio prirodu aktulenog Savjeta te medijske kuće i potvrdio sumnje da je ovakav ishod rezultat političkih pogodbi, a ne istinske volje da najvažnija medijska kuća u državi doprinese izgradnji povjerenja u instiutucije sistema i vladavinu prava, poručili su iz Instituta za medije Crne Gore.
"Jednoglasjem prisutnih članova Savjeta, sa časnim izuzetkom potpredsjednice Savjeta, Marijane Camović Veličković, dajući Raoniću treći mandat, bez obzira na ranije presude sudova o nezakonitom izboru na dužnost generalnog direktora, Savjet je uvrijedio sve dobronamjerne građane i građanke koji izdvajaju oko 20 miliona eura za rad Javnog servisa.
Nepoštovanjem odluka sudova i reizborom Raonića na koga se te odluke odnose, ignorisanjem opravdanog revolta javnosti u odnosu na aktuelno rukovodstvo i način rukovođenja najvažnijom medijskom kućom u državi, Savjet je potpuno otrgnut od javnosti kojoj treba da služi i stavio se na raspolaganje određenim političkim centrima moći, što je loše po budućnost te medijske kuće i slobodu medija u Crnoj Gori", navode iz Instituta u saopštenju.
Predstavom za javnost, u kojoj, kako su kazali, protivkandidati nijesu imali šansu, građani su, na žalost, svjedočili nemoći institucija sistema.
"Takva praksa ih udaljava od težnje i potrebe za uspostavljanjem pravednijeg sistema zasnovanog na jednakim šansama, meritokratiji i poštovanju zakona, a ne na moći i kontroli", zaključuju u saopštenju.

German Daily News - All Rights Reserved ©