WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
30-Aug-2024
Početna Crna Gora

Kandidati za generalnog direktora RTCG pisali Inspekciji rada zbog Raonića: Nemojte ponavljati greške

AUTOR:M.J.

Kandidati za generalnog direktora RTCG Časlav Vujotić, Andrijana Kadija, Slaven Knezović, Sabrija Vulić, Žarko Božović, Snežana Burzan Vuksanović, Srđan Čović pisali su Upravi za inspekcijske poslove - Inspekciji rada i apelovali da se, kako navode, shodno nespornim zakonskim ovlašćenjima, blagovremeno uključe u proces izbora generalnog direktora RTCG.

"Ponavlja se situacija iz avgusta 2021, kada je zbog indolentnosti vaše institucije izabran kandidat koji nije zadovoljavao elementarne uslove Zakona o radu , a što je proizvelo mnoge parnične procese i nesagledivu štetu po reputaciju RTCG. Nemojte ponavljati greške", poručuje se u dopisu.

Smatraju da se mora ispitati:

1. Ko je previdio činjenicu da je Boris Raonić dva puta imenovan za generalnog direktora i to Odlukom Savjeta RTCG , br. 01-5582, od 06.08.2021. godine i Odlukom Savjeta RTCG, br. 01-3576 od 01.06.2023. godine?

Podsjećaju, član 35 Zakona o nacionalnom javnom emiteru kaže da ,, isto lice može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta’’.

Pitaju i: Ko je Borisu Raoniću izdao i potpisao potvrdu da ima radno iskustvo od 5 godina, s obzirom da član 5, tačka 8, Zakona o radu radno iskustvo definiše kao "vrijeme provedeno u radnom odnosu i stručnom osposobljavanju u skladu sa zakonom, u kvalifikaciji nivoa obrazovanja, odnosno u stručnoj kvalifikaciji'' ?

"Iz priloženih dokumenata lako je uočiti da je Boris Raonić stekao VII1 stepen u aprilu 2018. godine, a da su Osnovni, Viši, Vrhovni sud i ASK potvrdili da su njegova imenovanja bila nelegalna, tako da u najboljem slučaju ima 3 godine i 4 mjeseca zakonitog radnog iskustva", navodi se u dopisu sedam kandidata za generalnog direktora RTCG.

German Daily News - All Rights Reserved ©