WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
21-Oct-2024
Početna Crna Gora

Čović: Koliko nas košta bezakonje Raonića i Savjeta RTCG

IZVOR: ANTENA M - PIŠE : SRĐAN ČOVIĆ ZAPOSLENIK RTCG GDNUS
Fotelju stečenu nezdravom ambicijom, besprizornim ponašanjem i kršenjem zakona, Boris Raonić efikasno brani od dejstva pravde, poručuje kandidat na konkursu za izbor generalnog direktora Javnog servisa Srđan Čović.
Viši sud u Podgorici, podsjetimo, potvrdio je odluku Osnovnog suda prema kojoj je Raonić nezakonito reizabran za generalnog direktora Javnog servisa.
Viši sud u Podgorici je donio pravosnažno rješenje kojim obavezuje RTCG da Srđanu Čoviću isplati 437 eura na ime sudskih troškova koji se odnose na parnicu u kojoj je zaključeno da je Boris Raonić 1. juna 2023. ponovo nezakonito izabran za generalnog direktora RTCG, i pored jasne smjernice da se bira između preostalih kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove.
- Prije par mjeseci Viši sud je donio pravosnažno rješenje i za nezakoniti izbor Raonića od 6. avgusta 2021. Troškovi koje je RTCG morala da plati bili su 950 eura.
Mora se priznati da fotelju stečenu nezdravom ambicijom, besprizornim ponašanjem i kršenjem zakona, Raonić efikasno brani od dejstva pravde, prolongirajući parnice već tri godine. Ukupna cijena, prava sitnica – trećina Raonićeve nelegalne mjesečne plate, najveće u javnom sektoru u Crnoj Gori - navodi Čović u saopštenju.
Kako kaže, međutim, finansijske obaveze nastale parničenjem ne plaća on, već RTCG, dakle i svi građani Crne Gore.
- Ali nijesu samo to troškovi čuvanja lika, nedjela, neiskustva i bezakonja Raonića i Savjeta RTCG. U posljednje tri godine tri advokata su od RTCG i građana Crne Gore dobili skoro 90 hiljada eura da bi redovno, na Višem sudu , gubili sporove koje proizvodi nelegalni Raonić, poduprt Drljevićevim Savjetom.
Iz ove perspektive izgledaju groteskno navodi Raonića iz aprila 2022 o ,,novinarima i osoblju Javnog servisa, rasterećenih svih pritisaka i smjernica, sem onih koji nalaže Etički kodeks novinara i domaće zakonodavstvo,,.
Nadam se da će rasterećenost od etike, procedura i zakona konačno postati i odista operativno interesantna ODT - u, poslije istorijske odluke sveprisutnog PR –a Tužilaštva da predmet odmakne iz svoje ingerencije, jer generalni direktor RTCG i članovi Savjeta, po njegovom tumačenju, nijesu visoki javni funkcioneri i pored povjerenih im 20 miliona budžeta.
Nego, valjda, niski - naveo je Čović.

German Daily News - All Rights Reserved ©