WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
15-Mar-2024
Početna Estrada

INTERVJU : BRANKA ŠĆEPANOVIĆ KRALJICA CRNOGORSKOG MELOSA

AUTOR: M.JAHOVIĆ

MUWN- Kada ste počeli da se bavite muzikom?
-Muzikom sam počela da se bavim kao mala djevojčica na raznim takmičenjima, a profesionalno sa svojih 18 godina.
MUWN-Gdje ste imali prvi nastup i kako ga pamtite?
- . Prvi nastup sam imala u Kolašinu na priredbi mladih.Imala sam samo 6 godina. Pobijedila sam sa pjesmom "Sarajčice hajdemo".
MUWN-Radili ste sa brojnim muzičarima, kakva je saradnja sa njima posebno onima kiji su se dokazali u svom poslu?
BŠ- U saradnji sa muzičarima i orkestrima izdvojila bih nekoliko iz Beograda, Ljubišu Pavkovića ,Jašarević ,Branislava Djokića ,Buce Jovanovića ,Krnjevca. Iz Sarajeva Šerbo, Jovica , pa Petković, iz Makedonije Koča Petrovski i sada u novije vrijeme i sa našim orkestrima iz Crne Gore koje vode Peković i Nedeljković.
MUWN- Posao muzičara iziskuje mnogo putovanja. Koja su vam posebno ostala u sjećanju?
- Mnogo sam putovala ,prošla sam čitavi svijet promovišući moju domovinu sa mojom pjesmom. Najviše utisaka nosim sa putovanja po Australiji , Americi i Kanadi.
MUWN-Da li ste snimali sa nekim od svojih kolega duetsku pjesmu do sada, planirate li u narednom periodu i sa kim bi željeli?
- Snimila sam nedavno jedan divan duet sa Tanjom Šeter i sa Zdravkom Djuranovićem.
Za sada ne razmisljam da snimim još dueta.
MUWN- Koliko često nastupate , koliko je značajan takav vid rada za muzičare, sigurno imate i brojnih anegdotaa sa tih nastupa?
- Više ne idem na one velike turneje, pjevam samo na koncertima koji mi odgovaraju i ne tako često.Mnoge koncerte sam otpjevala sa mojim poznatim kolegama .Imali smo divna druženja sa raznim anegdotama.Mi smo bili kao velika porodica, svi se dobro slagali .Bio je to lijep život što današnje moje mlađe kolege nemaju i ne druže se onako kako je to bilo ranije.
MUWN- Kakvi su vam planovi za naredni period?
- Imala sam solistčke koncerte u Nikšicu i Podgorici, povodom mog jubileja, 55 godina profesionalnog rada na muzičkoj sceni.Planiram da do kraja godine održim još nekoliko koncerata. Poslije ovog u Podgorici sledeći je na Cetinju.Svaki od ovih koncerata je bio jako dobro posjećen tražila se karta više. Jako sam srećna zbog toga da poslije toliko godina, moje pjesme se vole i slušaju kao i onog dana kad sam prvu snimila.

German Daily News - All Rights Reserved ©