WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
25-Mar-2024
Početna Estrada

INTERVJU: ILIJA GOJOVIĆ: NOTE I KIČICA MOJ SVIJET ČINE LJEPŠIM

AUTOR. M.JAHOVIĆ

MUWN- Kada ste počeli da se bavite muzikom?

IG-Prije svega srdačan pozdrav za Vas i portal koji vodite.

Tačno je petnaest godina od kada sam prvi put profesionalno zakoračio u svijet muzike.

MUWN-Gdje ste imali prvi nastup i kako ga pamtite?

IG-Svoj prvi nastup sam imao u Skoplju odakle je i krenula moja prva muzička priča.

Vodim se time da slučajnosti u životu ne postije i da se baš sve dešava u pravo vrijeme i momenat kada ste zaista spremni za određene okolnosti životne puteve i izazove.

Moram priznati da sam bio posebno srećan i ispunjenog tog dana i uvijek ga se rado sjetim.

Počeci uvijek povukuju za sobom određene izazove i sopstvena očekivanja, ali kako je moja muzička priča išla dalje tako sam i ja godinama unazad gradio svoj imidž izraz i mjesto na sceni.

MUWN-Radili ste sa brojnim muzičarima, kakva je saradnja sa njima posebno onima koji su se dokazali u svom poslu?

IG-Svaki novi muzički rukopis je inspiracija za sebe.

Uvijek se radujem dobrim ljudima i inspiraciji koja rezultira u različitim vidovima muzičkih saradnji.

Kolegijalnost jeste bitna karika u ovom poslu i način da pomognete ako ste u mogućnosti i negdje razmijenite nove ideje, iskustva i momente.

Do sada je bilo jako puno lijepih i uspješnih projekata i vidova saradnji sa kolegama kako u zemlji tako i inostranstvu. Sve su to zaista prije svega dobri ljudi pa i veliki profesionalci.

MUWN- Posao muzičara iziskuje mnogo putovanja. Koja su vam posebno ostala u sjećanju?

IG-Da česta su putovanja i negdje su dio posla. Svako novo putovanje je izazv za sebe, jer upoznajete nove ljude, uspostavljate nove vidove saradnji, dijelite sebe sa publikom i negdje dobijate vjetar u leđa ,jer poslije svagog nastupa publika je baš ta koja vas prisustvom i dobrom energijom nadahnjuje da stvarate i radite još bolje.

Pored Evrope istakao bih i nastupe po Americi.

MUWN-Da li ste snimali sa nekim od svojih kolega duetsku pjesmu do sada, planirate li u narednom periodu i sa kim bi željeli?

IG-Do sada nijesam radio duetske kompozicije, možda ako bi se desila neka interesantna kompozicija zašto da ne. Bilo bi tu više imena sa kojima bih sarađivao ,ali otom potom.

MUWN- Koliko često nastupate , koliko je značajan takav vid rada za muzičare, sigurno imate i brojnih anegdotaa sa tih nastupa?

IG-Dosta sam redukovao nastupe iz razloga što sam prisutan na više frontova tj. pored muzike imam i druge profesionalne angažmane u kojima sam prisutan.

Trudim se da što više posvetim vremena nastupima.

Obično su po srijedi privatne zabave. Anegdota bi bilo svakako jako puno,svaki nastup negdje farba atmosferu svojim bojama,posebne anegdote nosim sa festivala.

MUWN- Kakvi su vam planovi za naredni period?

IG-Planova uvijek ima.

Obzirom da sam snimio nove kompozicije a i pripremio neki novi umjetnički ciklus umjetničkih radova planira da ove godine izdam novi singl i odradim novu samostalnu izložbu.

Imam dosta ponuda i za rad van Crne Gore čime bi bilo sjajno zaokružiti ovu godinu.

German Daily News - All Rights Reserved ©