WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
08-Mar-2024
Početna Estrada

INTERVJU: NIKOLA PRVULOVIĆ- KOMPLIMENTI PRIJAJU

AUTOR: M.JAHOVIĆ

MUNW- Kada ste počeli da se bavite ovim poslom, kakvi su bili počeci karijere?

NP- Moji počeci su bili veoma davno. Pošto potičem iz muzičke porodice, moj otac me je sa 8 godina upisao u muzičko obdanište pri Muzičkoj školi "Miodrag Vasiljević" u Boru, a nakon toga sam išao u muzičku školu odsek za klavir. Već tada su počeli manji nastupi na priredbama, školskim slavljima...

MUNW- Gdje i kada je bio vaš prvi nastup?

NP - Uh, to je teško pitanje. Bilo je tu raznih nastupa, tokom osnovne škole su bile školske priredbe, u sredjnoj školi sam bio član gradskog hora i nastupali smo na većim lokalnim manifestacijama. Da kažem da su prvi, pravi plaćeni nastupi počeli oko 2000 godine u mom rodnom gradu Boru i okolnim selima.

MUWN - Kakva je saradnja sa kolegama muzičarima , a sarađujete sa mnogo njih?

NP- Ovaj posao je dinamičan i svaki nastup je drugačiji, nekad sa dragim kolegama, nekad sa estradnim zvezdama, ali sam se uvek trudio da sa svima radim na isti način, da im prvo bude lepo i lako da nastupaju uz mene, i da uvek ponesu dobar utisak. Koliko u tome uspem, to je već pitanje na koje oni mogu dati odgovor.

MUWN- Česta su i putovanja na nastupe , turneje , kako sami tako i sa vašim kolegama?

NP- To je jedan od lepših delova ovog posla, putuje se puno, posećuju se mesta koja inače možda i ne bih imao prilike da posetim. Loša strana je što su ta putovanja naporna i zahtevaju dodatne troškove i organizaciju, ali na kraju veselje gostiju i dobre kritike i preporuke vrede tog truda.

MUWN- Da li ste do sada snimili sa nekim duetsku pjesmu, planirate li to da uradite?

NP- Bilo je tu nekoliko pesama u kojima sam pevao vokalne deonice, i jedno vreme su bile popularne kod naših dragih gostiju, medjutim u današnje vreme ozbiljnije snimanje zahteva velika ulaganja tako da se nisam ozbiljnije otisnuo u tom pravcu.

MUWN- Koliko vam znače komplimenti, oje dobijate nakon nastupa?

NP- Komplimenti uvek prijaju, kao i u svakom poslu gde se dobija direktna gratifikacija. Daje podsticaj za poboljšanje, a i naravno, najbolja je reklama direktna preporuka ljudi.

MUWN- Kakvi su vam planovi za naredni period?

NP- U principu nemam prevelike ambicije, svoju vrednost vidim u saradnji sa svim dragim kolegama. Posla, hvala Bogu ima, neka bude veselja i slavlja, a mi ćemo se nekako snaći, hahaha.

MUWN -Živite i radite u Sjedinjenim Državama. Nakon dugo vremena doveliste ovdje i svoju porodicu, suprugu i sina. Koliko vas to čini sretnim?

NP- To je bila teška i duga borba, i posao je trpeo, dosta odlazaka u Srbiju da posetim suprugu i sina. Hvala Bogu, to se završilo, i mogu reći da sam presrećan. Ništa se drugo ne može porediti sa bogatstvom koje pruža porodica i dete, ceo svet se okrene na bolje.

MUWN- Da li ćete nastaviti istim tempom nastupe kao i do sada?

NP- Za sada idemo istim tempom, muzika je čudan posao, veoma lako udje u krv i postaje ne samo posao, zanimanje, već i deo čoveka i poseban način odnosa sa ljudima.

German Daily News - All Rights Reserved ©