WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
28-Jun-2024
Početna Kultura

Šćepanović žiriju za Trinaestojulsku nagradu: Odlučivanje o ovogodišnjim dobitnicima ostaće zapamćeno kao najsramniji čin u istoriji ove nagrade

AUTOR:M.J.
Nakon saznanja o dobitnicima Trinaestojulske nagrade osjećam dužnost i obavezu da se obratim crnogorskoj javnosti, ne isključivo zbog sebe, jer ste moja najveća nagrada upravo vi - moja mnogobrojna publika širom Crne Gore i dijaspore, već i zbog nepravde koja je učinjena prema svim ovogodišnjim kandidatima za ovu najprestižniju državnu nagradu, poručila je interpretatorka crnogorske tradicionalne narodne pjesme, Branka Šćepanović.
Uputila je apel donosiocima odluka.
- Svojim profesionalnim ugledom želim da apelujem na donosioce odluka da prekinu praksu otvorenih političkih manipulacija koje su evidentno prisutne kada je u pitanju dodjela ove državne nagrade. Ovo tvrdim jer sam čim je objavljen konkurs za Trinaestojkusku nagradu dobila informaciju ko će biti dobitnici za životno djelo - dodala je Šćepanović.
Do toga trenutka, kako je istakla, kao neko ko voli svoju zemlju, poštovala je, kaže, crnogorske institucije i smatrala ih ozbiljnim i profesionalnim.

German Daily News - All Rights Reserved ©