WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
18-Sep-2024
Početna Rockford

Hapšenja nakon što je 50+ pasa napušteno u Belvidereu

WIFR

Muškarac i žena iz Huntleyja suočavaju se s gotovo 100 kombinovanih optužbi za okrutnost prema životinjama nakon višemjesečne istrage o napuštanju više od 50 pasa u parku za pse Belvidere.

Concepcion Rodriguez (61) optužen je po 73 tačke za okrutnost prema životinjama i 19 tačaka za kršenje vlasničkih dužnosti. Bruce Walla (54) optužen je po 19 tačaka za okrutnost prema životinjama i 19 tačaka za kršenje vlasničkih dužnosti.

Hapšenja su uslijedila nakon što su 54 malteška mješanca pronađena mokra 15. jula u Hammertime Unleashed Dog Parku u Belvidereu. O psima se sada brinu u više spasilačkih centara u tom području dok ne budu dostupni za udomljavanje.

Ured šerifa okruga Boone kaže da su Rodriguez i Walla identificirani kao osumnjičeni u istrazi.

Dana 25. jula, vlasti okruga McHenry pretražile su kuću na Wheatlands Way-u u Huntleyju i navodno su pronašle vjerojatan razlog za optužbe za okrutnost prema životinjama. Dom je također proglašen neuslovnim za stanovanje zbog kršenja zdravstvenih propisa.

Više životinja je izvučeno iz kuće i primaju medicinsku pomoć, kaže ured šerifa okruga Boone.

I Rodriguez i Walla uhapšeni su 6. septembra u Huntleyju i svaki je optužen po 19 tačaka okrutnosti prema životinjama i 19 tačaka za kršenje vlasničkih dužnosti. Njih dvojica su pušteni i trebalo bi da se pojave na sudu u okrugu McHenry kasnije.

Ured šerifa okruga Boone je optužio Rodrigueza za još 54 tačke za okrutnost prema životinjama i pojavio se na sudu preko video zapisa 9. septembra. U ovom trenutku, Walla se ne suočava ni sa jednom optužbom u okrugu Boone.

Mole se svi koji imaju informaciju da nazovu ured šerifa okruga Boone na (815) 544-2144 ili policijsku upravu Huntley na 847-515-5311.

German Daily News - All Rights Reserved ©