WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
04-Oct-2024
Početna Rockford

LOVES PARK- GRAD U KOJEM SE SAVRŠENO ŽIVI

AUTOR:M.Jahović GDNUS
Živjeći dugi niz godina u Rockfordu stekao sam utisak da sve lokalne uprave u Ilinoisu funkcionišu tako da vlada opšti haos, neznanje i nesposobnost zbog onih koji vode grad i institucije , i da samo zahvaljujući profesionalnom odnosu službenika i zaposlenih sve nekako funkcioniše.
Međutim posjetom Loves Parku shvatio sam da gradovi na sreću nijesu poput Rockforda te da ima i te kako profesionalnih i sjajnih gradonačelnika i čelnika institucija , zahvaljujući kojima grad funkcioniše perfektno.
kao što kazah Loves Park je primjer sjajnog grada za život u kojem sve funkcioniše kako treba, a gradonačelnik sa saradnicima je okrenut građanima i njihovim potrebama i uvijek tu za svakog pojedinačno stanovnika tog grada. Ukoliko želite sa gradonačelnikom Gregory Jury želite razgovarati , vrata njegovog ofisa su vam otvorena. Saslušaće vas , razgovarati otvoreno sa vama i na najbolji i najbrži način riješiti problem ukoliko ga imate , i sa zadovoljstvom prihvatiti svaku sugestiju koja će doprinijeti boljem kvalitetu života građana Loves Parka.
Socijalne službe, službe zaštite , vatrogasci, policija su bezprijekorni. čelnici tih institucija su dokazani profesionalci omiljeni kod građana i zaposlenih. Ista situacija je i u zrdavstvenoj zaštiti i obrazovanju. Gradska infrastruktura je razvijena i može poslužiti za primjer i mnogo većim gradovima.
Sve to naravno rezultat je profesionalnog rada gradonačelnika Gregory Jury i njegovih saradnika.
Sa njimsam razgovarao i o uspostavljanju saradnje sa Udruženjima građana koji su porijeklom iz Crne Gore. Izrazio je zadovoljstvo da realizacijom zajedničkih projekata moe doći do unaprjeđenja saradnje, a sve na obostrano zadovoljstvo.
Zbog toga ukoliko mene pitate , koji je to idealan grad za kvalitetan život, dilemu nemam toje Loves Park.

German Daily News - All Rights Reserved ©