WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
22-Jul-2024
Početna Rockford

Mercyhealth - BOLNICA IZ PAKLA

AUTOR:M.J.
Sjedinjene Američke Države važe za zemlju sa najboljim zdravstvenim sistemom. Ali ne ukoliko živite u Rockfordu u Ilinoisu , jer tamošnja bolnica Mercyhealt ne pruža adeklvatnu zdravstvenu zaštitu za pacijente iz tog grada i naselja koja njemu gravitiraju.
Pacijenti zbog nedostatka specijalista prinuđeni su da odlaze u bolnice udaljene i preko 100 milja u Wisconsin, kako bi ostvarili zdravstvenu zaštitu za koju plaćaju zdravstveno osiguranje. Dešava se i da pacijenti na specijalističke preglede čekaju i preko 3 mjeseca. Budžet te zdravstvene ustanove je preko 48 miliona dolara , pa se pacijenti sa razlogom pitaju kako je koguće da ta bolnica ne pruža svu neophodnu zdravstvenu zaštitu građanima Rockforda u Ilinoisu. Osjećaju se kao da žive u nekoj zabiti u najnerazvijenijim djelovima svijeta , a ne državi sa najboljim zdravstvenim sistemom na svijetu. Brojni specijalisti, ljekari, medicinske sestre i tehničari napuštaju ovu bolnicu zbog katastrofalnog odnosa menadžmenta prema zaposlenima. Vrsni profesionalci , tačnije mali broj njih je za veoma niske zarade preopterećen. Pravo je čudo kako do sada ta bolnica nije izgubila licencu za rad jer pacijenti osim što ne dobijaju zdravstvenu zaštitu često kad dođu do hirurških intervencija budu zaraženi u operacionim salama mikrobima opasnim po život ili onima koji se ne mogu liječiti pa im zbog toga kvalitet života bude narušen.
Zatražili smo odgovore od menadžmenta na sve ove pritužbe pacijenata i zaposlenih. Proslijedili pitanja i na službenu e-mail adresu. Umjesto odgovora oni su nas blokirali i na taj način potvrdili optužbe pacijenata i zaposlenih. O svemu ovome obavijestićemo zdravstvene i pravosudne organe u Ilinoisu i Sjedinjenim Državama i od njih zatražiti odgovore kada će izvršiti kontrolu poslovanja ove bolnice iz pakla i da li će stati u zaštitu pacijenata i zaposlenih, što im je i baveza po zakonu i Ustavu.

German Daily News - All Rights Reserved ©