WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
03-Oct-2024
Početna Rockford

ROCKFORD- LOŠA UPRAVA , A DOBRE SLUŽBE

AUTOR:M.J. GDNUS

Rockford u državi Ilinois sve je češće prepoznat po sve lošijoj gradskoj upravi , koja ne izvršava svoje obaveze prema građanima, dok gradske službe odlikuje potpuni profesionalizam.

Juče je zbog krađe telefona našem sugrađaninu Ryan Lowery policija na djelu pokazala svoj neprofesionalizam i nesposobnost da zaštiti građane Rockforda. Lowery je prijavio krađu , a na dolazak policije čekao je punih 5 sati. Ispostavilo se uzaludno iako je i sam znao ko je počinilac tog krivičnog djela. Ovo je samo jedan od loših primjera koji mora zabrinuti svakog stanovnika Rockforda , jer je ugrožena njihova bezbjednost i imovimna. Na ovom primjeru pokazuje se koliko je policija kojom rukovodi Carla Redd- police chief nespremna da odgovori svojim obavezama i građanima od čijih poreza se i finansiraju ,obezbijedi sigurnost i bezbjednost. U samoj policiji rade besprijekorni profesionalci, ali loše rukovođenje od strane Reed narušavaju ugled te institucije. Problem je i što zbog lošeg upravljanja policiju svakodnevno napuštaju najbolji policajci i službenici. Slična je situacija i u vatrogasnoj službi , čiji zaposleni obavljaju na najbolji mogući način svoj posao, međutim bez podrške gradske uprave. Gradonačelnik Tom McNamara pokazuje odlike bahatosti , nedodirljivosti i neprofesionalizma. Nikada gore stanje u Rockfordu nije bilo nego sada kada je McNamara na njegovom čelu. Svojim neznanjem i bahatošću urušava ugled grada , a institucije i preduzeća kojima upravlja lokalna uprava dovodi do ruba propasti. Rockford je grad ogrezao u kriminalu, visoka je stopa nezaposlenosti , a i jedan je od najnebezbjednijih u cijelom Ilinoisu. Gradska infrastruktura je potpuno uništena, nema investicija , a socijalne službe su u kolapsu, koa i zdravstveni i obrazovni sistem. Osim toga McNamara je nedostupan svojim građanima , koji pod njega žele dobiti odgovore na sve probleme kojima je on uzrok.

Za razliku od njega u blizini Rockforda u gradu Loves park situacija je u potpunosti drugačija. Sve službe funkcionišu bezprijekorno. Primjer dobrog rukovođenja ogleda se u gradonačelniku Gregory Jury, koji je uvijek dostupan svojim građanima i koji do detalja vodi brigu o njihovim potrebama i funkcionisanju grada. Izuzetna profesionalnost ogleda se i u samoj komunikaciji sa zaposlenima u kabinetu gradonačelnika Jury. Posebne pohvale i na profesionalan odnos njegove sekretarice Sandre Wolfe, koja može poslužiti za primjer kao se treba obavljati taj posao i predstavlja uz gradonačelnika sliku uspješnog grada.

German Daily News - All Rights Reserved ©