WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
22-Oct-2024
Početna Svijet

Iran donio odluku koje ciljeve će gađati ako ih Izrael napadne

AUTOR:M.J. GDNUS
Iran je donio odluku o ciljevima koje bi mogao pogoditi u odgovoru na mogući napad izraelskog režima, rekao je portparol ministarstva vanjskih poslova Irana Ismail Bagei.

Upitan o izvještajima o procurjelim dokumentima koji opisuju mogući izraelski napad na Iran, Bagei je naglasio da je Iran u potpunosti spreman odgovoriti na svaki čin agresije.
Bez obzira na medijske priče, Iran vrlo dobro zna svoj posao, istaknuo je, dodavši da je Teheran donio odluku o izraelskim ciljevima koje će gađati u sklopu iranske odbrambene reakcije.

Odbijajući da komentariše autentičnost izvještaja o dokumentima koji navodno opisuju pripreme Izraela unaprijed za mogući napad na Iran, Baqaei je ponovio da je Iran potpuno spreman odgovoriti na svaki napad.

Iran je 1. oktobra odgovorio na izraelsko ubistvo šefa političkog ureda Hamasa Ismaila Hanijeha, generalnog sekretara Hezbolaha Hasana Nasralaha i generala IRGC-a Abasa Nilforoušana lansiranjem 200 balističkih projektila prema vojnim i obavještajnim bazama Izraela.

Dok je Izrael prijetio osvetom, iranski zvaničnici upozorili su da će Teheranov recipročni odgovor na bilo kakvu izraelsku akciju biti oštar, proporcionalan i dobro proračunat.

German Daily News - All Rights Reserved ©