WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
17-Sep-2024
Početna USA

Tramp: Bajdenova i Kamalina retorika izaziva to da se na mene puca

AUTOR:M.J.
Donald Tramp danas je bez pružanja dokaza okrivio predsjednika SAD Džoa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris da su inspirisali još jedan navodni pokušaj atentata na njega, ukazujući da su njihove kritike prijetnja demokratiji iako i on sam već dugo koristi zapaljivu retoriku u kampanji i traži hapšenje ili sudsko gonjenje svojih političkih rivala.
Predsjednički izbori u SAD su za samo 50 dana i već su počeli poštom da se šalju rani glasački listići na nekim mjestima a ovogodišnja predsjednička kampanja se pokazala da je među najturbulentnijim u američkoj istoriji i prije jučeračnjeg naizgled pokušaja atentanta na Trampa.
Republikanski predsjednički kandidat, ostao je bezbjedan poslije incidenta u Floridi i pohvalio je Tajnu službu što ga je zaštitila ali se nije ustručavao da brzo okrivi svoje političke protivnike. Tramp je danas okrivio predsjednika SAD.
„Njihova retorika izaziva to da se na mene puca, iako sam ja taj koji će spasiti zemlju a oni su ti koji je uništavaju, iznutra i spolja“, rekao je Tramp u izjavama za Foks Njuz Didžital (Fox News Digital).
Njegove izjave se umnogome razlikuju od reakcija poslije pokušaja atentata na njega u julu tokom skupa u Batleru u saveznoj državi Pensilvaniji, kada mu je metak okrznuo uho.
Tada je Tramp pozvao na nacionalno jedinstvo izjavivši u objavi na društvenim mrežama da je „važnije nego ikad da budemo ujedinjeni“. Nekoliko dana kasnije ipak bivši predsjednik SAD vratio se svom uobičajenom govoru kada oštro kritikuje demokrate.

German Daily News - All Rights Reserved ©