WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
Početna

Sport

21
Oct
2024

Filipu Radoviću 25.000 eura za ostvareno treće mjesto na Paraolimpijskim igrama

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić danas se sastao sa seniorskim reprezentativcem Crne Gore u stonom tenisu i njegovim trenerom Vladimirom Marićem.
Detalnije
19
Oct
2024

Mančester konačno slavio

Fudbaleri Mančester junajteda konačno su odigrali su konačno jedan dobar meč i zasluženo su pobijedili Brentford - 3:1. Velike pobjede upisali su Aston Vila i Brajton na teškim gostovanjima Fulamu i Njukaslu, dok je Lester nakon preokreta savladao Sautempton - 2:3.
Detalnije
18
Oct
2024

Italija suspendovana iz svih FINA takmičenja

Vaterpolo reprezentacija Italije suspendovana je šest mjeseci iz svih FINA takmičenja.
Detalnije
16
Oct
2024

Brejdi postao manjinski akcionar Las Vegas Rejdersa

Tom Brejdi, legenda američkog fudbala, zvanično je postao manjinski akcionar Las Vegas Rejdersa, jedne od franšiza američkog fudbala (NFL).
Detalnije
15
Oct
2024

Bomba sa Ostrva! Njemac selektor Engleske!

Njemački trener Tomas Tuhel biće novi selektor Engleske, prenosi "The Times".
Detalnije
08
Oct
2024

Selektor Crne Gore Boško Radović novi trener Podgorice

Selektor Crne Gore Boško Radović novi je trener Košarkaškog kluba Podgorica Bemax.
Detalnije
06
Oct
2024

Ronaldo želi veliku zvijezdu u svom timu

Al Hilal je najbolji tim u saudijskom šampionatu i u to nema nikakve dileme, dokazali su i juče pobjedom u derbiju, a Kristijano Ronaldo ne može tek tako da se pomiri sa tim.
Detalnije
27
Sep
2024

Tuča navijača u Tuzima: Varvari skandirali “Srbija”

Večeras je nakon odigrane utakmice između Dečića i Budućnosti u Tuzima došlo do incidenta između navijača ovih fudbalskih klubova.
Detalnije
26
Sep
2024

Imam energije za 100 mandata, ali treba imati mjeru

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić i naredne četiri godine obavljaće tu funkciju, odlučeno je na Skupštini krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.
Detalnije
25
Sep
2024

Bulatović i Simonović kandidati za predsjednika COK-a

Izbori za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta održaće se 25. oktobra, a tačno mjesec prije Skupštine poznata su dva kandidata za čelnu funkciju - Dušan Simonović i Katarina Bulatović.
Detalnije
11
Sep
2024

Milatović odlikovao Filipa Radovića Ordenom Crnogorske zastave

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odlikovao je crnogorskog stonotenisera Filipa Radovića Ordenom Crnogorske zastave za istorijski uspjeh na Paraolimpijskim igrama.
Detalnije
10
Sep
2024

Prekinut meč Kipar – Kosovo zbog transparenta „Kosovo je Srbija“

Utakmica Lige nacija između Kipra i Kosova prekinuta je na nekoliko minuta zbog transparenta koji se našao na tribinama stadiona u Larnaki, na kojem je pisalo „Kosovo je Srbija“.
Detalnije
26
Aug
2024

Preminuo Sven Goran Erikson

Švedski fudbalski stručnjak Sven Goran Erikson preminuo je danas u 76. godini.
Detalnije
21
Aug
2024

Kari, Durent i Edvards testirani na doping nakon finala u Parizu

Sjedinjene Američke Države osvojile su peto uzastopno zlato na olimpijskom turniru u košarci, ali neki od igrača nisu mogli odmah da uživaju u uspjehu.
Detalnije
20
Aug
2024

Crnogorske košarkašice razbile Novi Zeland na startu turnira za plasman na SP

Istorija je ispisana - košarkašice Crne Gore u prvom meču protiv selekcija van Evrope i u borbi za Mundobasket upisale su pobjedu i pokazale da nijesu slučajno dobile šansu da se bore za Svjetsko prvenstvo.
Detalnije
18
Aug
2024

Haos u Turskoj, predsjedniku Fenera razbijena glava

Fenerbahče je remizirao sa Gectepeom 2:2 u drugom kolu turskog prvenstva, a viđeno je mnogo incidenata u toku i poslije utakmice velikana iz Istanbula, koga sa klupe vodi Žoze Murinjo.
Detalnije
16
Aug
2024

Amerikanac se priključio pripremama Budućnosti Voli

Budućnost Voli polako kompletira redove – ekipi se u četvrtak priključio američki košarkaš, pojačanje iz Zenita, Džuvan Morgan koji pokriva poziciju krilnog centra. Nakon koledža gdje je branio boje Indijane Husijers, igrao je u NBA ligi za Jutu, Toronto, Boston, kao i njihove razvojne ekipe u G ligi.
Detalnije
12
Aug
2024

Zatvorene Olimpijske igre: Au revoir Paris, hello Los Angeles

Zatvorene su Olimpijske igre u Parizu – ceremonijom na stadionu ,,Francuska“ stavljena je tačka na smotru najboljih sportista koja će se pamtiti po ne baš idealnoj organizaciji, kontroverzama, ali i po vrhunskim rezultatima, rekordima...
Detalnije
07
Aug
2024

SZO: Na Olimpijskim igrama u Parizu 40 sportista pozitivno na COVID -19

Na Olimpijskim igrama u Parizu je više od 40 sportista pozitivno na testu za Covid-19 i druge respiratorne bolesti, objavila je u utorak Svjetska zdravstvena organizacija.
Detalnije
28
Jul
2024

Na RTCG bez zvuka himni Crne Gore i Hrvatske tokom vaterpolo utakmice

Na početku prve utakmice naših vatepolista na Olimpijskim igrama, u startnom derbiju protiv Hrvatske, gledaoci TVCG nijesu mogli da čuju himne dvije države, prenosi Antena M.
Detalnije
26
Jul
2024

Izrael upozorio Francusku na potencijalne terorističke napade

Izrael je danas upozorio Francusku na potencijalne "terorističke napade" na njegove sportiste i turiste od terorističkih grupa koje podržavaju Iran tokom Olimpijskih igara u Parizu.
Detalnije
26
Jul
2024

Spomenici Pariza danas u srcu ceremonije otvaranja OI

Spomenici Pariza - Notr Dam, Luvr, muzej Orse, i rijeka Sena biće danas u srcu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, a još se drži u tajnosti samo odvijanje svečanosti koje će biti mješavina umjetnosti i sporta u glavnom gradu Francuske, poznatom kao "gradu svjetlosti".
Detalnije
18
Jun
2024

Održana komemorativna sjednica povodom smrti Matije Šarkića: Crna Gora te neće zaboraviti!

Prerani odlazak Matije Šarkića pretežak je gubitak za crnogorski sport, reprezentaciju i sve klubove u kojima je gradio karijeru, kazao je predsjednik Jakov Milatović.
Detalnije
German Daily News - All Rights Reserved ©