WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
17-Sep-2024
Početna Svijet

Zelenski: Ukrajina će sljedeće nedjelje upoznati saveznike sa planom pobjede

AUTOR:M.J.
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da će Ukrajina na sjednici Generalne skupštine UN u Njujorku sljedeće nedjelje upoznati svoje saveznike sa Planom pobjede u ratu.
On je napomenuo da je tokom cijelog dana imao sastanke u različitim formatima za pripremu ukrajinskog plana pobjede.
„Konkretno, na sastancima se razgovaralo o stvarnoj implementaciji svih tačaka ovog plana. Vojni sadržaj, politički, diplomatski, ekonomski… A koraci neophodni Ukrajini su već određeni, apsolutno jasno. Šta nam može dati najjaču moguću poziciju za postizanje pravednog mira“, rekao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.
On je objasnio da za svaki korak postoji precizna lista, šta je tačno potrebno, šta će se tačno uraditi za jačanje pozicije Ukrajine.
„I zajedno, ovaj paket može da obezbijedi ispravan razvoj situacije ne samo za Ukrajinu, već i za sve u svijetu koji cijene međunarodno pravo. Plan pobjede je spreman više od 90 odsto. Ukrajina će ga sljedeće nedjelje predstaviti svojim saveznicima“, naglasio je predsjednik Ukrajine.
Savjetnik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Sergej Leščenko je ranije naveo da je dozvola za raketne udare dugog dometa na rusku teritoriju važan dio ukrajinskog „plana pobjede“.
To se odnosi na udarne ruske aerodrome, vojne baze i skladišta.
Prema riječima Leščenka, planiran je sastanak ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i američkog predsjednika Džozefa Bajdena tokom Generalne skupštine UN 25. septembra. Generalna debata u Generalnoj skupštini UN počinje 24. septembra, a tog dana je predviđeno obraćanje Bajdena, a sjutradan, 25. septembra govoriće ukrajinski predsjednik.

German Daily News - All Rights Reserved ©