WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
Početna

USA

21
Oct
2024

Haris prikupila 633 miliona dolara

Demokratska kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Kamala Haris i njoj bliske organizacije sakupili su 633 miliona dolara za njenu kampanju, javlja Asošiejted pres.
Detalnije
21
Oct
2024

U SAD-u preminuo Fetulah Gulen

Vođa pokreta FETO i turski političar Fetulah Gulen, za kojeg Ankara tvrdi da je organizovao neuspjeli državni udar 2016, preminuo je u Sjedinjenim Američkim Državama u 83. godini, objavili su turski mediji i web stranica povezana s Gulenom.
Detalnije
20
Oct
2024

Američke izborne ankete: Ko vodi – Haris ili Tramp?

Izbori u SAD su ispočetka trebalo da budu praktično revanš utakmica, ali se to preokrenulo naglavačke kad je predsjednik Džozef Bajden okončao kampanju i podržao potpredsjednicu Kamalu Haris, navodi BBC.
Detalnije
19
Oct
2024

Trump korača pozornicom u tišini skoro 20 minuta nakon kvara mikrofona na mitingu u Detroitu

Donald Trump je u petak uveče u Detroitu koračao u tišini skoro 20 minuta nakon što mu se isključio mikrofon.
Detalnije
18
Oct
2024

Bajden danas u Berlinu sa ključnim evropskim partnerima

Tokom posjete, Bajden će imati razgovor iza zatvorenih vrata sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, u kojem će se fokusirati na bezbjednost, trgovinu i ekonomska pitanja
Detalnije
17
Oct
2024

Bajden o ubistvu vođe Hamasa: "Dobar dan za Izrael, SAD i cijeli svijet"

Za američkog predsjednika Bajdena ubistvo Jahje Sinvara, vođe palestinske militantne organizacije Hamas, predstavlja "dobar dan za Izrael, Sjedinjene Američke Države i za svijet".
Detalnije
16
Oct
2024

Zašto je Trampov intervju na sceni o ekonomskoj politici bio u takvoj zbrci

Mjesecima su republikanci praktično molili Donalda Trumpa da se fokusira na politiku, a ne na lične napade. Ali on ne govori o politici jer ne može.
Detalnije
15
Oct
2024

Bob Woodward izdaje oštro upozorenje o Trumpu sedmicama do izbora

Dolazak nove knjige Boba Woodwarda ima dobro uhodanu koreografiju; poduzetni novinari dohvate kopije izdanja pod velikim embargom otprilike tjedan dana prije datuma njegovog objavljivanja i pronađu ih za vijesti koje sadrži.
Detalnije
15
Oct
2024

Trampova kampanja je tražila upotrebu vojnih aviona za završnu fazu kampanje

Kampanja bivšeg predsjednika Donalda Trumpa zahtijevala je vojnu imovinu kako bi poboljšala njegovu sigurnost u posljednjim sedmicama kampanje nakon prijetnji po njegov život, izjavila su za CBS News dva izvora upoznata s tim.
Detalnije
15
Oct
2024

Blinken i Ostin: Izrael bi mogao ostati bez oružja SAD-a

Stejt department SAD-a potvrdio je da su američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin upozorili Izrael da mora preduzeti hitne korake za poboljšanje humanitarne situacije u Gazi u narednih 30 dana, ili će se suočiti s gubitkom pristupa američkoj vojnoj pomoći.
Detalnije
15
Oct
2024

Bijela kuća upozorila Iran na teške posljedice ako napadnu Trampa

Bijela kuća je saopštila da Sjedinjene Države godinama pomno prate iranske prijetnje bivšem predsjedniku Donaldu Trampu i upozorila je na „teške posljedice" ako Teheran napadne bilo kog američkog građanina.
Detalnije
15
Oct
2024

SAD: Protivimo se izraelskom bombardovanju Bejruta

SAD su večeras saopštile da se "protive" bombardovanju Bejruta, glavnog grada Libana i dodale da su izraelske vlasti obavijestile o tome.
Detalnije
14
Oct
2024

Kamala Haris poziva Izrael da olakša dotok hrane u Gazu

Američka potpredsjednica i demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Haris odgovorila je na izvještaje UN-a da gotovo dvije sedmice u sjeverni dio Pojasa Gaze nije ušla nikakva hrana.
Detalnije
14
Oct
2024

U blizini Trampovog predizbornog skupa uhapšen čovjek zbog ilegalnog posjedovanja oružja

Čovjek koji je ilegalno posjedovao sačmaru, napunjen pištolj i šaržer sa većim brojem metaka uhapšen je u subotu u blizini mjesta gde se održavao miting bivšeg predsjednika Donalda Trampa u Kaliforniji, saopštila je u nedelju šerifska kancelarija okruga Riversajd.
Detalnije
13
Oct
2024

Predizborne ankete u SAD: Kamala Haris dva procenta ispred Donalda Trampa

Među vjerovatnim glasačima na predstojećim američkim izborima u novembru, kandidatkinja Demokrata Kamala Haris vodi sa 50 odsto glasova, u odnosu na 48 odsto za republikanca Donalda Trampa, pokazala je anketa ABC news Ipsos.
Detalnije
13
Oct
2024

Bajden doputovao na Floridu: Procjenjuje se šteta od uragana Milton

Predsjednik SAD Džo Bajden doputovao je danas na Floridu da bi sagledao štetu od uragana Milton, druge oluje koja je pogodila ovu američku saveznu državu posljednjih nedjelja.
Detalnije
12
Oct
2024

Politiko: Tramp i njegovi saradnici na iranskoj listi za odstrijel

Američki zvaničnici došli su do zabrinjavajućih saznanja o novim prijetnjama Irana da će ubiti bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa i neke od od njegovih bivših generala i stratega za nacionalnu bezbjednost, piše Politiko.
Detalnije
11
Oct
2024

Anketa: Tramp i Haris izjednačeni u američkim „sving“ državama

Američka demokratska potpredsjednica Kamala Haris i bivši republikanski predsjednik Donald Tramp uživaju podjednaku podršku u sedam ključnih saveznih država koje bi mogle da odluče ishod predsjedničkih izbora u novembru, pokazala ja predizborna anketa Volstrit džurnala.
Detalnije
11
Oct
2024

Najmanje deset osoba stradalo u naletu uragana Milton

Najmanje deset ljudi je poginulo, a milioni su ostali bez struje usljed udara uragana Milton na djelove američke države Floride, ali oluja nije izazvala katastrofalni talas sa okeana.
Detalnije
10
Oct
2024
Detalnije
09
Oct
2024

Uragan stoljeća ide na SAD, Bajden pozvao stanovnike da se evakuišu

Florida se priprema za jednu od najjačih tropskih oluja u posljednjih stotinu godina.
Detalnije
08
Oct
2024

Haris: Nemam biološku djecu, ovo nije prošli vijek

Potpredsjednica SAD i demokratski predsjednički kandidat Kamala Haris izjavila je povodom kritika guvernerke Arkanzasa što nema biološku djecu da ovo više nisu pedesete godine prošlog vijeka.
Detalnije
07
Oct
2024

Florida se priprema za najveću evakuaciju od 2017.

Američka država Florida se priprema za najveću evakuaciju stanovništva od 2017. godine uslijed dolaska uragana Milton, koji je ojačao dok se kretao preko Meksičkog zaliva prema zapadnoj obali Floride.
Detalnije
06
Oct
2024

Muškarac se zapalio u blizini Bijele kuće, na svom blogu najavio šta će uraditi

Na propalestinskom protestu u blizini Bijele kuće u Vašingtonu došlo je do incidenta kada se jedan od učesnika samozapalio, pišu mediji u SAD-u.
Detalnije
German Daily News - All Rights Reserved ©