WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
19-Oct-2024
Početna USA

Trump korača pozornicom u tišini skoro 20 minuta nakon kvara mikrofona na mitingu u Detroitu

IZVOR:PBS / AUTOR: M.J. GDNUS

Republikanski kandidat i bivši predsednik spremao se da se bavi jednom od svojih omiljenih tema, tarifama, radeći na tome da je imenuje tako što je prvo zadirkivao „najlepšu reč u rečniku“. Vrlo brzo nakon toga, zvuk je nestao.

Okupljeni su uzvikivali "SAD" i "Mi volimo Trumpa" u znak podrške. Ali bez mikrofona, Trump je jednostavno lutao pozornicom. Izgledao je frustrirano, povremeno je bio okrenut leđima većini publike.

Bio je to drugi put u sedmici da je jedan od njegovih događaja prekinut - iako je posljednji put, u ponedjeljak, Trump prekinuo gradsku vijećnicu i umjesto toga puštao muziku nakon što je više ljudi u publici bila potrebna medicinska pomoć. Činilo se da ovaj put Trump malo kontroliše stvar, stajao je u tišini dok su se na ekranima u prostoriji prikazivale poruke "Tehničke poteškoće" i "Komplikovano poslovanje".

Trump je slavno usklađen sa svojim imidžom i mehanikom svojih skupova, često komentirajući mikrofone i telepromptere. Ranije u petak, voditelji emisije "Fox & Friends" našalili su se da Tramp voli da podešava osvetljenje kada sedi za intervjue.

Poznato je da pomoćnici putuju sa više rezervnih mikrofona - iako je bilo nejasno zašto nisu bili u mogućnosti da ga lociraju odmah u petak - i da pažljivo pripremaju zastavice koje ukrašavaju njegove pozornice.

Kampanja potpredsjednice Kamale Harris koristila je video-snimku tog trenutka da prenese svoju poruku da Trump (78) možda neće imati energije da ponovo bude predsjednik. Na X je objavljeno: "Iscrpljeni Trump nespretno hoda u krugovima na pozornici nakon što mu mikrofon prestane da radi."

Kako se odlaganje produžavalo, publika je nastavila da navija i skandira. U jednom trenutku, publika je zamahnula.

Konačno, nakon skoro 20 minuta, pomoćnik je Trumpu donio zamjenski mikrofon koji je radio.

„Neću platiti račun za ovu glupu kompaniju“, rekao je. "Neću platiti račun, a onda ćemo imati priču da Trump nije platio račun izvođaču."

https://youtu.be/U7X8qhxS3ks

German Daily News - All Rights Reserved ©